Да се влюбят, оженят и създадат семейство не е рядко срещано при спортистите. Григор Димитров и Мария Шарапова например бяха двойка, но така и не стигнаха до брак. И докато към днешна дата рускинята е вече щастливо омъжена и майка на едно дете, то нашият тенисист явно все още не е готов да се врече във вечна вярност. Дори и Мадалина Геня не успя да го спечели чак толкова през месеците, в които бяха заедно.

анкета

Коя подхождаше най-много на Григор Димитров?

Виж резултати

Мария Шарапова 45.2%

Никол Шерцингер 5.6%

Лолита Османова 16.1%

Мадалина Геня 4.3%

Никоя не е достойна за наш Гришо 28.9%

Пример за двойка от света на тениса, която обаче вече цели 22 години е щастливо женена, са Андре Агаси и Щефи Граф. Тенисистът никога не е криел, че е бил запленен от колежката си още от началото на 90-те години и никак не му е било лесно да я "примами" към олтара. Но в крайна сметка усилията му дават резултат и това се случва през 2001 г. Но ето каква е цялата им любовна история, разказана от самото начало.

"Влюбен съм в Щефи, откакто я видях за първи път да дава интервю по френската телевизия. Бях поразен, заслепен от нейната скромна грация, непринудената ѝ красота", пише Андре Агаси в мемоарната си книга. През 1991 г., след Откритото първенство на Франция, той прави опит да предаде съобщение на германката и успява, но така и не получава отговор от нея.

Снимка 637612

Източник: GettyImages

Година по-късно, когато Щефи Граф печели първата си титла от Големия шлем на Уимбълдън, на Андре Агаси му се отдава възможност да се срещне с нея. Той с нетърпение очаква бала на Уимбълдън, за който от години е чувал, че победителят при мъжете танцува с победителя при жените. За случая тенисистът дори си купува смокинг, но за съжаление след това разбира, че танцът всъщност няма да се състои.

Въпреки това двамата най-накрая се запознават. Тогава Андре Агаси не се поколебава да признае на Щефи Граф, че се опитва да се срещне с нея вече от цяла година и че наистина би се радвал да имат време да си поговорят.

От първата им среща изминава още година и треньорите им организират съвместна тренировка. Германката от своя страна обаче е объркана защо колегата ѝ, който е женен за Брук Шийлдс от 1997 г., иска да тренират заедно. "Той беше женен. Аз си имах гадже. Всичко беше малко объркващо за мен", признава Щефи Граф за ситуацията тогава.

Снимка 637613

Източник: GettyImages

Тренировката им действително се случва, а след това тенисистката получава и изненада в хотелската си стая - букет от рози и писмо от Андре Агаси. "След това имахме кратък разговор, в който му казах, че си имам приятел, а за него знам, че е женен", спомня си още германката. Това, което обаче тя не знае, е, че в този период тенисистът преминава през развод.

Въпреки раздялата си с Брук Шийлдс, Андре Агаси очевидно не се страхува бързо да се впусне в нова връзка. Той вярва, че може би шансовете му този път да намери истинското щастие може да са по-големи. И за щастие не се подвежда.

Снимка 637616

Източник: GettyImages

След като в крайна сметка успява да спечели сърцето на Щефи Граф, двамата си казват официално "да" през октомври 2001 г., само дни преди да им се роди първото им дете.

Снимка 637614

Източник: GettyImages

В мемоарната си книга американецът разкрива, че венчавката е била в дома им, където са разменили обетите си боси и по дънки и дори не са имали истински брачни халки.

Снимка 637615

Източник: GettyImages

След сина им Джейдън, през 2003 г. се ражда и второто им дете, този път момиче, което кръщават Джаз. И за двете си деца Андре Агаси и Щефи Граф се заричат, че не искат да навлизат в света на тениса. И въпреки че синът им не следва изцяло стъпките им, също се занимава със спорт - бейзбол, пише People.

Григор Димитров, Андре Агаси и едно Lamborghini

Григор Димитров, Андре Агаси и бързите коли

И какво ги свързва

В интервю за Parade пък Андре Агаси признава, че няма отговор на въпроса какво прави една връзка успешна, но издава, че най-ценното в отношенията му с Щефи Граф, са общата основа и подход към живота, които споделят. "Чувствам се преизпълнен с радостта, която изпитвам всеки ден", допълва още тенисистът.