Тенденция, която ни радва напоследък, е все по-голямото количество книги на съвременни български автори, които излизат на пазара. Сред тях подбрахме три нови и подходящи за лятото заглавия.

Снимка 535366

Източник: Enthusiast

"Стажът"

Започваме със заглавие, провокирало ни за днешната селекция книги. Това е дебютният роман на Ради Георгиев, когото добре познаваме като един от най-добрите PR специалисти в България. Книгата му разказва именно за света на рекламните и PR агенции, в който попада младият и талантлив Димитър. Реалността там обаче ще се окаже по-безмилостна и опасна, отколкото си е представял, а Митко ще се изправи пред труден избор.

Изд. Enthusiast, 15 лв.

Снимка 535364

Източник: Колаж / Сиела

"Мисия Туран"

Минаха близо 20 години от появата на "Мисия Лондон", която не само стана хит, но и беше успешно екранизирана за голям екран. И ето че Алек Попов е готов с нова сатирична книга, която осмива характерни за нашите географски ширини явления като надутия патриотизъм, политическите интриги, борби за власт, низки и високи страсти.

Изд. Сиела, 18.90 лв.

Снимка 535365

Източник: Колаж / Жанет-45

"Котаракът на Рей Бредбъри"

"100 разказа от Лос Анджелис" е подзаглавието на сборника на Кольо Николов, който е точно това - забавни, иронични, тъжни, но преди всичко разказани с много топлота истории от Меката на киното, в която авторът попада преди десетилетия. Той си припомня перипетиите, с които се е сблъскал, спомените му за България, но най-вече събира накуп всички чудати образи, които е срещнал по улиците на Ел Ей.

Изд. Жанет-45, 25 лв.