Няма как да не започнем с Тейлър Суифт, която изненадващото обяви в полунощ излизането на новия ѝ албум Folkore с цели 16 прекрасни парчета.

"Повечето неща, които бях запланувала за това лято, не се получиха, но едно от тях се реализира и това е осмият ми студиен албум. В него съм вложила всичките си приумици, мечти, страхове и размишления, докато бях в изолация", казва за Folklore певицата. От него ние си избрахме "cardigan".

Продължаваме с Кайли Миноуг, която също успя да ни изненада преди броени дни. В своя Instagram певицата се похвали с голямото си музикално завръщане с нов студиен албум Disco, който ще излезе през ноември тази година.

В полунощ излезе и първият сингъл от него, носещ заглавието "Say Something".

Друга приятна музикална новина идва от Rolling Stones, които пуснаха смятаното за изгубено парче "Scarlet", записано с китариста на бандата Led Zeppelin Джими Пейдж.

Записът е направен през 1974 г. в домашното студио на Рони Ууд. В песента се съчетават типичните за Джагър изявени вокали и богатият китарен опит на Пейдж.

На 20 юли 2020 г. Крис Корнел трябваше да навърши 56 години. Точно на тази дата на страницата на Корнел във Facebook се появи неиздаван кавър на песента "Patience" на Guns N' Roses.

Междувременно стана ясно, че биографията за покойния музикант - "Total F*cking Godhead - The Biography Of Chris Cornell", излиза на 28 юли.

Bon Jovi трябваше да отменят световното си турне и да отложат издаването на албума 2020, заради пандемията от COVID-19. Сега обаче стана ясно, че албумът ще се появи на 2 октомври. Нещо повече, вече излезе и новия сингъл "Do What You Can".