Няма как да не започнем петъчната музикална селекция с новото парче на Gorillaz. "Aries" е и третият епизод от специалния проект на групата - видео поредица с името Song Machine.

Всъщност, Song Machine е първият й сезон, който ще покаже как Gorillaz записват на живо в Kong Studios заедно с нови изпълнители във всеки един от епиизодите. В "Aries" участват легендарният Peter Hook (бас) и алтернатив поп изпълнителя и продуцент Georgia на барабани.

Продължаваме с Usher, Lil Jon и Ludacris, които  издадоха заедно песента "SexBeat" - 16 години след хита "Yeah.

Песента е записана преди две години, но Usher не бил сигурен дали иска да я издаде. Преди време обаче Lil Jon пуснал откъс от нея на феновете си, а когато Usher видял положителната им реакция, решил, че е време да действа.

Следват Twenty one pilots с новата им песен "Level of Concern". Тя е писана и записана по време на пандемията от коронавирус,  като цели да  вдъхне надежда по време на трудни времена. 

Приходите от парчето ще бъдат дарени на фондацията Crew Nation - глобален фонд, който подпомага по-неизвестните музиканти, засегнати от коронавируса, които в момента нямат турнета и участия на живо.

Алек Бенджамин пусна новата си песен "Six Feet Apart" - отново вдъхновена от настоящите световни събития. Сингълът идва след водещото парче "Oh My God" от предстоящия му дебютен албум These Two Windows, който излиза на 29 май.

"Написах тази песен за социалната дистанция и чувството от изолация. Исках хората да знаят, че не са сами", казва изпълнителят.

След като преди няколко дни момчетата от СкандаУ направиха първият си онлайн концерт, където изпяха и най-новата си песен, сега "Майка му стара" излиза официално. Парчето е продуцирано от Светлин Къслев, а видеото е дело на Симеон Т. Петров.