Отново се задава уикенд, в който ще се опитаме да си поемем дъх от жегите. А какъв по-добър начин за това от смразяващи кръвта трилъри?

3 книги за уикенда от Андре Асиман, Елин Хилдебранд и Ви Кийланд

3 книги за уикенда

Любов край морето

"Блусът на мъртвеца"

Чикаго през горещото лято на 1928 г. Майкъл Талбът и Айда Дейвис от детективска агенция "Пинкертън" са наети да разследват мистериозното изчезване на богатата наследница в една от могъщите фамилии в града. Криминалният фотограф Джейкъб е по друго следа - той иска да разбере какво се е случило с гангстер, открит убит и обезобразен.

Снимка 679022

Източник: Колаж / Кръг

Младият контрабандист с прякор Кавалера пък е нает от Ал Капоне, за да провери друг смъртоносен случай - на луксозно парти с гости някои от най-корумпираните политици в Чикаго е налято отровно шампанско, а празненството завършва с трупове. Това е втората книга на Рей Селестин от поредицата "Градски блус квартет".

Изд. Кръг, 24.90 лв.

"Убийствено близо"

Специален агент Кармен Санчес с ужас разбира, че нападението над сестра й е дело на зловещ сериен убиец, който действа в южна Калифорния. Тя е принудена да работи с експерта по сигурността проф. Джейк Херън, за да разберат повече за убиеца, който не отговаря на типичните криминални профили.

Снимка 679023

Източник: Колаж / Ера

Хитър и ефективен, той почти не оставя следи освен една татуировка и странната му мания, заради която си печели прякора Паяка. И, както обикновено става в такива случаи, главните героите трябва да се състезават с времето, за да спасят следващите жертви.

Изд. Ера, 25 лв.

"Скрити картини"

Малъри е едва на 21 години, но вече е преживяла вероятно най-трудните месеци в живота си - наскоро е приключила рехабилитацията си след нарко зависимост и иска наистина да започне на чисто. Работата за богатото семейство Максуел й дава тази възможност - Малъри ще се грижи цяло лято за петгодишния им син Теди, като дори ще разполага със собствена къщичка в близост до луксозния дом на семейството.

Снимка 679021

Източник: Колаж / Сиела

Теди постоянно рисува и момичето се привързва все повече към него, докато един ден рисунките му не се променят - нарисувал е мъж, който влачи тялото на жена през гората. Следват още зловещи картини, а Малъри осъзнава, че всичко това вероятно е свързано с неразгадано преди години убийство на територията на имота на Максуел.

Изд. Сиела, 23 лв.