Есенният филмов сезон започва, а голяма част от заглавията са екранизации по книги. Подбираме две нови, които скоро ще видим на екран, както и една класическа история за Джеймс Бонд.

3 книги за уикенда от Росица Петрова, Идрис Мугал и Лорън Мълхайм

3 книги за уикенда

За хранителни проблеми и здравословно хранене

"Случаен непознат"

Предни няколко дни се появи трейлърът на Disclaimer - сериалът с Кейт Бланшет, базиран на романа на Рене Найт, който излезе и на български. Катрин е успешна и награждавана журналистка, прочула се с това, че разкрива мръсните тайни на институции и големи компании.

Снимка 684225

Източник: Колаж / Обсидиан

Когато на нощното й шкафче се появява роман от непознат автор, тя с ужас разбира, че исторята на главната му героиня е нейната собствена. Тайните, разкрити в книгата, са известни само на един човек, загинал преди 20 години. Кой е авторът на романа и защо не само Катрин, но и съпругът й, синът й и колегите й са го получили?

Изд. Обсидиан, 16 лв.

"Соленият път"

Книгата на Рейнър Уин е истинската история на авторката й съпруга й, която се оказва толкова вдъхновяваща, че е екранизирана с участието на Джилиан Андерсън и Джейсън Айзъкс. Рейнър и Мот са женени от 32 години и са живели хармоничен живот във фермата си във Великобритания.

Снимка 684224

Източник: Колаж / Сиела

Когато Мот е диагностициран с тежко заболяване, а двамата внезапно губят дома си след предателство на близък човек, те взимат почти импулсивно решение - да тръгнат само с раници на гърба си, за да извървят над 1000 километра по Югозападния крайбрежен маршрут на Великобритания.

Изд. Сиела, 22 лв.

"От Русия с любов"

Заглавието на книгата на Иън Флеминг е толкова популярно, че е използвано за редица други неща след излизането си. Разбира се, в центъра на историята е най-известният шпионин в света Джеймс Бонд. Съветското контраразузнаване е стигнало до крайно решение - агент 007 трябва да бъде унищожен, като преди това бъде унизен, а образът му стъпкан в калта.

Снимка 684226

Източник: Колаж / Бард

Как може да стане това, освен с тайно и безмилостно оръжие - красивата руска шпионка Татяна Романова. Но, както във всеки шпионски трилър, и тук има много неизвестни, които ще променят хода на историята.

Изд. Бард, 19.99 лв.