Голямата музикална новина от тази седмица определено е събирането на Oasis. Цели 15 години, след като братята Лиъм и Ноел Галахър слязоха от музикалната сцена след жесток скандал помежду им, се случи това, за което феновете им вероятно само са мечтали.

Наистина ли Oasis се събират отново

Наистина ли Oasis се събират отново

Какво означават загадъчните публикации на в социалните им медии

Завръщането на групата е вече факт. Преди седмица музикантите загатнаха, че на 27 август можем да очакваме изявление. И дори само тази новина веднага отприщи спекулации, че Oasis ще се съберат отново заедно на сцена. И ето че предположенията се оказаха верни.

На обявения ден Oasis наистина разкриха, че се събират за няколко концерта, като вече дори са определили дати за следващата година в Обединеното кралство, Шотландия и Ирландия. Заравяйки томахавката помежду си, братята Лиъм и Ноел сбъднаха мечтата на милиони меломани за едно от най-дългоочакваните музикални събирания на всички времена.

И независимо от това дали ще имаме възможност да ги чуем на живо на някой от предстоящите им концерти или не, новината за завръщането им е достатъчно добър повод да си припомним творчеството им.

15 години по-късно - среднощното телефонно обаждане, което зарови томахавката между братята от Oasis

15 години по-късно - среднощното телефонно обаждане, което зарови томахавката между братята от Oasis

Милионите, които може да изкара всеки един от тях

Ето кои са десетте най-добри песни на Oasis според Variety.

10. "She"s Electric"

9. "Go Let It Out"

8. "Don't Go Away"

7. "Cigarettes & Alcohol"

6. "Rock "n" Roll Star"

5. "Acquiesce"

4. "Wonderwall"

3. "Don't Look Back in Anger"

2. "Supersonic"

1. "Champagne Supernova"