Историята на рок музиката винаги е била белязана с противоречия, скандали и драматични разпадания на хитови групи. Една такава бяха Oasis - бандата на Лиъм и Ноел Галахър, която се разпадна след поредната караница на братята.

9 рок и метъл банди, които се сформират, защото други се разпадат

9 рок и метъл банди, които се сформират, защото други се разпадат

Когато краят поставя ново начало

Днес обаче упорито се заговори за реюниън на Oasis, а причината са няколко различни публикации в социалните медии. На 25 август Ноел пусна кратък клип в официалния си Instagram, като шрифтът и стилът съвпадат с тези на логото на групата.

"27.08.24, 8 сутринта", гласи текстът. Същата публикация се появи и в официалния канал в Х на Oasis. Феновете на манчестърската банда веднага заподозряха, че става дума за така жадуваното събиране на любимата им група.

В музикалните медии от няколко месеца се заговори, че е твърде вероятно бритпоп титаните отново да се съберат след позорната си раздяла в Париж през 2009 г., предшествана от сбиване между Лиам и Ноел.

Според The Times изпълнителите на "Wonderwall" "Live Forever" ще имат концерт в Heaton Park в Манчестър и на "Уембли" в Лондон, като дори се говори за евентуално тяхно участие на фестивала в Гластънбъри.

Какво точно да очакваме от Oasis обаче очевидно ще разберем утре. Припомняме, че групата на Лиъм и Ноел Галахър е създадена през 1991 г. и става една от основоположниците на бритпоп вълната. Албумът им Definitely Maybe става най-бързо продаденият дебютен албум в историята, а популярността им и до днес е голяма - 21 милиона слушатели на Oasis в Spotify.