Светът на една жена се обръща с главата надолу, след като ДНК тест на 23andMe за изследване на нейния произход я кара да постави под въпрос брака си. Селина и Джоузеф Кинонес, които се женят преди 10 години след бурен четиримесечен роман и имат три деца, са потопени в несигурност относно връзката си след мисията на Селина да разкрие корените си.

В подкаста Love Don't Judge, тя разкрива: "Започнах наистина да се гмуркам в ДНК-то си, защото исках да разбера наследството си - дъщеря ми е с тъмна кожа, а синът ми има къдрава коса, средното ми дете е със светла кожа. Всеки би се попитал какъв точно е произходът ни. Не можех да дам друг отговор на този въпрос, освен че сме от коренното население на САЩ."

Така и двамата съпрузи от Колорадо решават да се изследват и предоставят ДНК проби. Остават обаче много разстроени, когато разбират, че са кръвни роднини.

"Когато разбрах, че сме братовчеди, малко ми се гадеше", споделя Селина пред Love Don't Judge и допълва, че Джоузеф първоначално е бил в пълно отричане. Но когато разглежда по-обстойно данните, той разбира истината. Потвърждават му, че са от трети до пети братовчеди и тази шокираща тъмна тайна кара двойката да се запита дали трябва да бъдат заедно.

"Първоначално бях на мнение, че трябва да се разведем, но след това започнах да мисля, че трябва да останем заедно заради децата", споделя Селина. Това тя нарича и "ключов момент", защото "не е добре да си омъжена за братовчед си, но така стана".

Джоузеф е категоричен, че е бил сигурен в думите си "...докато смъртта ни раздели" в деня на сватбата им и не иска да напусне Селина. Оказа се, че на брачната церемония на Селина и Джоузеф никой от членовете на семейството им не се разпознава. По-късно става ясно, че бабата на Джо по бащина линия е била осиновена, което поради некачествено водене на документация скрива тяхната семейна връзка.

"Колорадо изглежда толкова голям, но всъщност не е", казва Селин. "Всеки познава всекиго и най-вероятно всички са роднини."

Въпреки това, двойката предприема уникална стъпка, като стартира собствен сайт за запознанства, наречен Before We Be, целящ да попречи на други случайно да влязат в романтични отношения с роднини.

Когато казват на децата си новината, те естествено са доста "объркани" и "изплашени", но се примиряват с това и го приемат.

"Те са мои родители и са женени от дълго време", споделя дъщеря им, докато синът им не крие: "Понякога се чувствам малко странно за това, защото не е нещо, с което искате да се хвалите."

Допълва, че ако родителите му са знаели, преди да се оженят, би било "погрешно", но тъй като не са имали представа, не вижда проблем.

След като Селина решава да сподели историята си онлайн, мислейки си, че ще бъде смешно, тя се сблъсква с вълна от негативни коментари. Видеото събира милиони гледания, но тя не е подготвена за реакцията, защото хората започват да ги съдят остро, като наричат брака ѝ ​​"смущаващ", а други казват, че се чувстват "зле" за децата. Джоузеф признава, че тези коментари го разстройват, но се опитва да не позволи това да повлияе на семейството му, защото най-важното е, че те се обичат истински, отбелязва Mirror.