За последно обърнахме внимание на Жизел Бюндхен през септември, когато моделът се застъпи за приятелката си и колежка Даутцен Крус.

Даутцен Крус, Жизел Бюндхен и антиваксърският пост, който предизвика скандал

Два супермодела и един антиваксърски пост

Кой забърка кашата и кой се опита да я оправи

Тогава тя защити Крус заради изказванията ѝ по отношение на ваксините. Но Жизел не помага само на познати и близки хора. От публикация в профила ѝ в Instagram разбираме, че Бюндхен е спасила костенурка, заплетена в рибарски мрежи.

От краткото видео се вижда как моделът е на плажа и разплита оплетените перки на костенурката. След което я пренася в близост до водата, за да може костенурката да поеме по пътя си.

В текста към публикацията Жизел Бюндхен пояснява, че се е разхождала по плажа, когато кучето ѝ Оникс е започнало да лае по наглед купчина с боклуци. Когато се е приближила, е видяла, че всъщност в тази купчина, обърната по гръб, бедства огромна костенурка. 

Бюндхен е радостна, че е помогнала на животното да се спаси и продължи живота си, но си дава сметка, че много други нямат този шанс и умират, оплетени в рибарски мрежи. Според модела животът е серия от възможности, които ни се предоставят всеки ден. И ние избираме дали и как да ги оползотворим.