Всяка година от списание Time прави селекция, за да представи 100-те най-влиятелни личности. Всички в списъка за 2022 г. вече са ясни, като в него влизат хора както от сферата на изкуствата и развлеченията, така и от политиката, бизнеса и спорта.

Илон Мъск, Джеф Безос, кои са най-богатите хора на планетата според Forbes

Ето кои са най-богатите хора на планетата

За първи път - българи в класацията на милиардерите на Forbes

Всички отличени са разпределени в тематичните категории: творци, иноватори, титани, лидери, икони, пионери.

За първи път сред тях тази година е и 25-годишната актриса Зендая, а компания ѝ правят популярни лица, които и преди са били избирани за селекцията.

Адел например, вече за трети път попада в списъка на най-влиятелните, а американският президент Джо Байдън - за пети.

Комедиантът Пийт Дейвидсън пък също си отреди място сред най-влиятелните хора. Съвсем наскоро той направи своето последно участие в предаването Saturday Night Live, от което бе част почти цели десет години.

И професионалният му път дотук не е останал неоценен. Рапърът Джак Харлоу казва, че успехите в кариерата си Пийт дължи на това, че винаги е бил естествен и никога не е криел същността си. "Той е и мил, грижовен и наистина забавен. И е само на 28 години. Икона, която има още толкова много да постигне", споделя Харлоу.

А за Зендая, която с всяка своя следваща роля все повече впечатлява всички в кино индустрията, режисьорът Дени Вилньов казва: "Самата тя има толкова много творческа енергия в себе си. Тя е човек, мотивиран от креативността, емпатията и уважението към това, което прави", пише Rolling Stone.

Други звезди, които тази година си отредиха място сред най-влиятелните личности, са Опра Уинфри, Мила Кунис, Миранда Ламбърт, Мери Джей Блайдж, Джо Роугън, Джон Батист, Киану Рийвс, Крис Дженър, Андрю Гарфийлд, Сали Руни, Тайка Уайкики и още.

Франсоа Майерс, Алис Уолтън, Макензи Скот, кои са най-богатите жени на планетата

Ето кои са най-богатите жени на планетата

И Риана заблестя като диамант, но остава извън топ 10

Целият списък може да бъде видян на сайта на списание Time.