Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е определяна като най-красивата, но и като най-обсъжданата жена на тази длъжност - като започнем от произхода й, минем през бурното й минало и стигнем до колебливите семейни отношения с Доналд Тръмп.

Няма как да се мине и без обичайните сравнения между госпожа Тръмп и предишните Първи дами. А ето и няколко факта, събрани от Business Insider, на базата на които можем да си правим извода, че Мелания не е като другите.

Провокации

Години преди да стане Първа дама, Мелания Тръмп има успешна кариера на модел. Тя е единствената съпруга на американски президент, която е позирала гола за различни списания.

Снимка 356318

Източник: Facebook / Celebrity News

Езици

Съпругата на Доналд Тръмп е единствената Първа дама, за която английският не е майчин език. Но пък е и тази, която знае най-много чужди езици - немски, италиански, сръбски, английски. В допълнение с родния словашки, разбира се.

Произход

Бившият модел е единствената Първа дама, родена и израснала в комунистическа държава. Словения е част от Югославия през детството на Мелания. Но дори като млада дама тя успява да се откроява със своя стил.

Снимка 356322

Източник: GettyImages

Брак

Госпожа Тръмп е единствената президентша на САЩ, която е съпруга номер три. Преди нея Доналд Тръмп има брак с Ивана Тръмп и Марла Мейпълс.

Тайните послания в дрехите на Мелания Тръмп

Тайните послания в дрехите на Мелания Тръмп

Няма скрито-покрито

Решения

Мелания Тръмп е и единствената Първа дама, която отлага с цели пет месеца преместването си в Белия дом след встъпването в длъжност на съпруга й. Официално оправдание - за да завърши синът им пети клас в Ню Йорк.