Първата дама на САЩ може да не говори много, но явно има какво да каже. И като една некоронована модна икона, е решила да го прави чрез тоалетите си. Модният психолог Даун Карън, потърсен за мнение от Daily Mail, разкрива някои тайни, закодирани в дрехите на Мелания Тръмп.

Формите

Въпреки че в повечето случаи се облича по-скоро консервативно, както изисква и протоколът, Първата дама не пропуска подходяща възможност да заложи на по-смел тоалет, с който да покаже извивките на тялото си.

Снимка 352190

Източник: GettyImages

Тесните рокли, поли и блузи присъстват в гардероба й и са нейната възможност да покаже, че се облича скучно по принуда, а всъщност би го правила по доста по-различен начин. Все пак, преди да стане съпруга на американския президент, Мелания си позволяваше да показва доста плът. Днес просто подчертава форми.

Барби стил

Като препратка към миналото си на модел, госпожа Тръмп понякога си позволява по-цветни и блестящи тоалети. Те също са част от личния избор на Първата дама и са моментни изблици на истинската й същност, прикривана от правила и протоколи.

Снимка 352191

Източник: GettyImages

Защитата

Именно като "защитно" определя модният психолог Даун Карън палтото, което много често намира място (само наметнато) върху раменете на Мелания Тръмп. Това подсказва, че всъщност не й е толкова студено, за да облече връхната дреха.

Според теория, родена сред коментарите в социалните мрежи, Първата дама се намята с палто, за да избегне неловко и явно нежелано държане за ръка със своя съпруг. Според модния психолог, наметването с палтото е по-скоро защитна реакция. Така Мелания се чувства по-сигурна в своя пашкул.

Снимка 352187

Източник: GettyImages

Стой далече

Една от частите на тялото, върху която госпожа Тръмп обича да поставя акцент, са раменете. И то го прави доста явно, чрез обемни в горната си част ръкави. Така, според Карън, се създава един парадокс.

Мелания Тръмп уж не иска да се набива на очи и да подтиква към комуникация, но и прави точно това. С тоалети с обемни ръкави тя изпраща послания към другите тип "гледай, но не ме доближавай", смята модният психолог.

Снимка 352186

Източник: GettyImages

Високо, високо, високо

Госпожа Тръмп е една от най-заклетите почитателки на обувките тип стилето - с висок и тънък ток и заострена предна част. Те добавят елегантност към всеки тоалет. А заради страстта си към тях Първата дама е попадала в не една и две нелепи ситуации - като нагазване в кал в наводнен район с токчета за хиляди долари.

Според модния психолог, с високите обувки Мелания търси увереност, чувства се по-силна, когато е по-нависоко. Често се коментира неуважителното поведение на президента към нея, а със своето женско оръжие тя показва, че всъщност не е толкова неуязвима.

Снимка 352188

Източник: GettyImages

Видими прегради

Освен към високите токчета, Мелания Тръмп има страст и към огромните слънчеви очила. Често голяма част от лицето й е прикрита от аксесоара, чиято функция в нейния случай определено не е само да я пази то слънцето.

Снимка 352185

Източник: GettyImages

Очилата тип маска са още един знак за интровертната същност на бившия модел. За нея срещите очи в очи с различни хора не са никак приятни и затова дори си позволява да не сваля очилата в ситуации, които го изискват. И после отново става жертва на критики.