Брук Шийлдс е добре позната като актриса и модел, но един по-малко известен факт за нея е, че навлиза в модната индустрия с помощта на майка си, Тери Шийлдс, която почива през 2012 г.

Брук Шийлдс разкрива как е загубила девствеността си с Дийн Кейн

Как, кога и с кого е загубила девствеността си Брук Шийлдс

Актрисата открехва поредната завеса на сексуалния си живот

Тери е била мениджър на дъщеря си и най-вероятната причина тя да оцелее в модната индустрия. Благодарение на твърдия си характер тя не е допускала всеки да достигне до Брук и през цялото време я е защитавала. "От една страна бях много наивна, а от друга просто бяха хвърлена в този шантав свят", споделя Брук Шийлдс.

Самата тя не е криела трудностите в кариерата си и открито е говорила за това, че е била сексуално насилвана от влиятелен холивудски изпълнителен директор - случка, която я преследва десетилетия наред и без съмнение повлиява върху решението ѝ за бъдещите планове на дъщеря ѝ Гриър Хенчи.

Историята си Брук Шийлдс разказва в документалния филм от две части Brooke Shields: Pretty Baby. "В документалния филм се вижда всичко и е чудо, че оцелях", казва актрисата и модел пред People. Тя не крие, че ѝ е отнело известно време да преживее нападението. "Сега съм по-ядосана, отколкото тогава можех да бъда . Ако се страхуваш, имаш право. Това са страшни ситуации. Не е нужно да са насилствени, за да са страшни", допълва Брук.

Години по-късно, когато самата тя е вече майка и забелязва красотата на дъщеря си, се надява, че тя ще се насочи към друга професия. Но Гриър Хенчи (17 г.) решава, че иска да бъде като майка си - модел. Първоначално Брук има сериозни резерви.

"Правилата се промениха, откакто бях модел. Сега индустрията е толкова различна от преди", споделя 58-годишната Шийлдс по време на интервю за Live with Kelly and Mark.

Разбира се, тя е наясно, че за професията се изисква човек да е дебелокож. "Брутално е, задкулисието е просто брутално", казва още Брук. Убедена е, че в днешно време самата тя не би се справила в модния бизнес, но в крайна сметка е решила да даде зелена светлина на дъщеря си да преследва мечтата да е модел.

От гола фотосесия за Playboy до филм за малка проститутка - сексуализираното детство на на Брук Шийлдс, разказано в Pretty Baby: Brooke Shields

От гола фотосесия за Playboy до филм за малка проститутка - сексуализираното детство на на Брук Шийлдс

Какво се е случило, когато е била малка

Брук Шийлдс обаче отказва да е мениджър на 17-годишната Гриър. Въпреки това я е предупредила, че няма да ѝ е лесно, ще трябва да я слуша, а и ще трябва да се запише в колеж.