Феновете на баскетбола (а и не само) са готови на всичко, за да разконцентрират противниковите играчи с една единствена цел - техният любим отбор да спечели.

Освиркванията и скандиранията са може би най-разпространеното средство за тези игри на психиката с играчите от NBA. Но не са рядкост и фенове, които си позволяват да обиждат непредизвикано баскетболистите.

Точно това се случи на мача между Индиана Пейсърс и Портланд Трейл Блейзърс преди няколко дни. Центърът на Портланд Юсуф Нуркич не игра заради контузия, която в момента лекува, но беше близо до своите съотборници, за да им вдъхва кураж.

Моралната подкрепа на Нуркич обаче ще му излезе солено. В социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как високият 213 сантиметра баскетболист се приближава до млад фен на Индиана. Сграбчва телефона от ръцете му и го запраща назад в публиката.

Заради тази си реакция Юсуф Нуркич е глобен от NBA с 40 000 долара. Според източници обаче действията на босненеца не са били непредизвикани. Смята се, че фенът е обидил и майката, и бабата на баскетболиста, наричайки ги "боклук" и "кучка".

От Complex разбираме, че именно бабата на Нуркич е починала през 2020 г. от COVID-19, което би обяснило и желанието му за саморазправа. Но интересното е, че за момента не се знае дали фенът, провокирал баскетболиста, също ще бъде санкциониран по някакъв начин.