Преди близо година Кортни Кардашиян официално скрепи любовта си със своята половинка Травис Баркър. Двамата сключиха брак първоначално в Калифорния, а по-късно потвърдиха връзката си с втора пищна церемония в Портофино, Италия.

Кортни Кардашиян, Травис Баркър и официалната им сватба в Италия

Кортни и Травис - сватба по италиански

Двамата най-после официално са семейство

Празненството наистина бе забележително - с много гости, шум и красиви декори. А сред най-впечатляващите неща несъмнено бе красивата рокля на Кортни.

С днешна дата 43-годишната риалити звезда се връща към отминалото събитие с положителни чувства и малко носталгия. В своя публикация в Instagram наскоро тя разкри и какво я е мотивирало да облече в деня на сватбата си късата бяла рокля, дело на Dolce&Gabbana. Вдъхновението е дошло от видеоклипа на Guns N' Roses към песента "November Rain" и по-точно от момента, в който Стефани Сиймур да върви към олтара, облечена в подобна дреха.

"Точно преди година за първи път се срещнах с дизайнерите от Dolce&Gabbana, за да проектираме моята сватбена рокля. Идеята бе изцяло моя и ми хрумна, докато с Травис една вечер гледахме видеоклипа към красивата песен на Guns N' Roses. И макар тогава още да не бяхме дори сгодени, единодушно решихме, че такава трябва да бъде и нашата сватба", пише Кортни и допълва: "Героинята във видеото носеше къса рокля и веднага си помислих: да, имам нужда от къса рокля."

За вдъхновение на Кортни са послужили и някои от модните кампании на Моника Белучи от 90-те, продиктувани от желанието ѝ да добави и малко италианско влияние. "Решението сватбата да бъде в Портофино повлия на вибрациите и усещането за роклята. Исках да изпитвам чувството, че сякаш сме избягали в Италия, само за да се оженим", допълва също звездата, цитирана от Bang Premier.

Кортни признава и че много ѝ е допаднала идеята да има изображение върху сватбения си воал подобно на една от татуировките на Травис. "От Dolce&Gabbana предложиха да поставим картината на Дева Мария, изрисувана на главата на Травис, върху ръчно изработения дантелен воал. Както и думите, придружаващи татуировката - семейство, лоялност, уважение. Направо ме побиха тръпки и почувствах колко специално е това", споделя още тя.

Травис Баркър, уейксърф, зиплайн и почивката му край езеро с Кортни Кардашиян

Екстремното лято на Травис и Кортни

На каква ваканция се наслаждават двамата

И подчертава как всичко се е превърнало от мечта в реалност и затова е много признателна на всички, които са помогнали за това.