Невероятната бройка от 200 достигнаха жалбите за сексуални посегателства подадени срещу американския режисьор Джеймс Тобак. Ден по-рано обвинения отправиха 38 жени.

Първоначално потърпевшите споделиха, че Тобак се е приближавал към тях в паркове, банки или аптеки в нюйоркския квартал Манхатън и им е обещавал да ги направи звезди в Холивуд.

38 жени обвиниха холивудски режисьор в сексуален тормоз

38 жени обвиниха холивудски режисьор в сексуален тормоз

Вълната на разкрития продължава

По-късно при интервюто или прослушването момичетата ставали жертва на сексуални посегателства от негова страна.

След публикуването на изобличителния материал, аналогични истории по телефона, електронната поща и в Туитър съобщиха още над 200 жени, информира в. "Лос Анджелис таймс", предават световните агенции.

В полицията на Лос Анджелис през последните няколко дена са постъпили много обаждания, "свързани с режисьора".

Служителите разпределят получените оплаквания по случай, ако органите на съдебната власт решат да започнат разследване. Някои от жените потвърдиха, че са подали жалба до окръжния прокурор миналата седмица.

Преди няколко дни работните си отношения с режисьора прекрати дългогодишният му агент. Американският сценарист и режисьор Джеймс Гън каза, че от много години предупреждава за непристойното поведение на Тобак.

При първоначалните обвинения Тобак заяви, че никога не се е срещал с тези жени, а ако случайно някога ги е срещал, не ги е запомнил. Той отбеляза също, че през последните 22 години е било физически невъзможно да се държи по описания от въпросните жени начин, защото има диабет, а и сърдечни увреждания, които изискват приемане на лекарства.

Режисьорът, който сега е на 72 години, е работил като режисьор, сценарист или продуцент в много филми. Сред тях са "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни младши и Клаудия Шифър и "В опасност" (1983) с Настася Кински.

През 1992 г. е номиниран за награда "Оскар" за сценария на "Бъгси".