24 август донесе успех на Ванеса Брайънт. В денят, който се чества като Ден на Коби Брайънт заради номерата на фланелките, които е носел баскетболиста - 24 и 8, вдовицата му приключи делото, което водеше срещу полицията и пожарната на Лос Анджелис.

Ванеса Брайънт, Коби Брайънт, Джияна и началото на съдебния процес срещу окръг Лос Анджелис

Новата битка на вдовицата на Коби Брайънт

Още сол в раната на Ванеса Брайънт

На Ванеса Брайънт бяха присъдени 16 милиона долара обезщетение.

Тя и другият ищец Крис Честнър, който загуби съпругата си и 13-годишната си дъщеря в катастрофата, която уби Коби Брайънт и дъщеря му Джиана, получиха общо 31 милиона долара обезщетение, присъдено от лосандежелисткия съд.

Снимка 556460

Източник: GettyImages

Съдът отсъди, че шерифското управление на Лос Андежлис и пожарната служба на града наистина са разпространявали снимки на телата на загиналите от мястото на самолетната катастрофа, с което са нанесли сериозни емоционални щети да близките им.

Полицията е осъдена да изплати 10 милиона долара на Ванеса и 9 милиона долара на Крис, докато пожарната трябва да плати обезщетение в размер на 6 милиона долара на всеки от тях.

Адвокатите на Брайът и Честнър са заявили пред People, че ще обсъдят с клиентите си по-нататъшните си действия, защото не са доволни от отсъденото. Искът на вдовицата на Коби Брайънт беше за обезщетение в размер на 75 милиона долара.