Петте деца на Илон Мъск не посещават обикновено училище. Те са част от учениците в специално създадено от баща им учебно заведение. В него се обучават само те и хлапетата на работещите в Tesla и Space X.

Училището се казва Ad Astra. Открито е през 2014 г. в имение в Калифорния, но след това се мести в централата на Space X. За дейността му не се знае много, но едно е сигурно - всичко във финансов аспект е поето от Мъск. А това кара американските власти да му обръщат специално внимание. Ето какво разкрива последният им доклад.

Каквото и да прави милиардерът, той го прави по свой, собствен начин, далеч отвъд приетите граници. Независимо дали говорим за границите на планетата Земя, или за тези на училищното образование.

Трябва да сме много наивни, ако си мислим, че учениците в Ad Astra учат по стандартна програма и общоприетите учебни предмети. Разбира се, и такива се намират - математиката е силно застъпена, заедно с инженерните науки. Но езиците, спортът и музиката са напълно избираеми.

За сметка на тях, учениците участват в различни работилници, както и в процеса на създаване на разни хрумки на Мъск, като огнехвъргачките например. Набляга се на практиката. Така училището се превръща в инкубатор на бъдещи предприемачи и изобретатели.

Илон Мъск е един от хората, които могат да дадат точен пример как се става богат и успешен в този живот. А и все пак, там учат и неговите деца. Те, както и съучениците им, избират половината от съдържанието, което ще изучават през следващата година. 

Илон Мъск и съветите му за успех

Илон Мъск и съветите му за успех

Директно от кухнята на Tesla

Оценките са рядко срещани в училището на Мъск. Стимулите идват не от тях, а от работата по различни проекти. Въпреки че са малки за подобни теми, според някои, учениците в Ad Astra размишляват над логически и практически задачи, свързани с дипломация и влиянието върху околната среда на производствените процеси.