На 11 февруари 2012 г. след тежка и продължителна борба с наркотичната си зависимост 48-годишната Уитни Хюстън почина.

Сега, седем години по-късно, една от най-близките ѝ приятелки Робин Крауфорд решава да говори за връзката си с певицата. Книгата й "A Song For You: My Life with Whitney Houston" разказва всичко за тяхното познанство и отношенията им през годините.

Робин Крауфорд твърди, че няма човек, който да е бил по-близък на Уитни Хюстън от нея. Признава също, че е била не само нейна най-добра приятелка, довереница и защитничка, но и нейна интимна партньорка. 

Двете се запознават още през 1980 г. на летен лагер в Ню Джърси. Тогава Робин е на 19 години, а Уитни - на 17. Още тогава започват и отношенията им. След като обаче подписва договор с Arista Records, Уитни прекратява техния романс. През 1982 г. певицата моли Робин да приключат отношенията си, тъй като изтъква, че това ще попречи на кариерата ѝ.

"Уитни каза, че ако хората разберат за връзката ни, ще го използват срещу нас. А през 80-те нещата стояха точно по този начин."

Майката на Уитни Хюстън също е настоявала да крият връзката си, тъй като е смятала, че не е нормално за две жени да бъдат толкова близки. И така Робин запазва мълчание до днес. 

Според Крауфорд близостта ѝ с Уитни Хюстън е само малка част от дълбоката връзка помежду им. Двете искрено са се обичали и винаги са се подкрепяли една друга.

В момента Робин Крауфорд работи като фитнес инструктор и живее с партньорката си Лиса Хинтелман, с която се грижи и за двете им осиновени деца.