Вчера, 23 април, на бял свят дойде вторият син на херцога и херцогинята на Кеймбридж и общо трети техен наследник. Все още името на новороденото не е обявено, но още преди раждането се знаеше кой подред е в списъка с чакащи за британската кралска корона.

Кейт Мидълтън роди третото си дете

Кейт Мидълтън роди третото си дете

Херцогинята се чувства добре

Докато сме в очакване кралица Елизабет Втора официално да обяви сина си Чарлз за свой наследник, най-новият член на кралското семейство набързо се намести сред челните позиции в класацията. Бебето е на пето място сред изчакващите за трона.

На първите четири места са принц Чарлз, синът му принц Уилям и неговите първи две деца - Джордж и Шарлот. Прецедент в историята на монархията е фактът, че дъщерята на Уилям и Кейт запазва своето по-предно място, вместо да бъде изместена от по-малкия си брат.

С раждането си третото дете на Мидълтън успя да измести обаче принц Андрю от топ шест за първи път през живота му. Херцогът на Йорк е брат на принц Чарлз и принцеса Ан, трето дете на кралица Елизабет Втора и принц Филип. Това му позволява да сключва брак без да иска разрешението на кралицата, както са длъжни всички преди него в класацията, уточняват от Daily Mail.

Ето къде роди Кейт Мидълтън

Ето къде роди Кейт Мидълтън

Не изневери на сигурното

Бъдещият младоженец принц Хари, който получи благословията си за брак с Меган Мaркъл, сега е шести подред. А бебе номер три на Уилям и Кейт със сигурност ще носи титлата принц.