Това, че си звезда, съвсем не означава, че хората няма да се опитват да вземат наготово от твоя блясък - същия, за който ти си платил с труда си. Точно в такъв период се намира и Тейлър Суифт, която е принудена да защитава със зъби и нокти творчеството си.

Тейлър Суифт, обвиненията, че замърсява околната среда с частния си самолет и как се защити изпълнителката

Тейлър Суифт отвръща на удара

Когато да имаш частен самолет се окаже проблем

Певицата излезе с позиция за подадената в съда жалба относно авторските права за хита ѝ "Shake It Off". В нея тя категорично заявява, че текстът е написан изцяло от нея.

Суифт прави и уточнението, че вдъхновение за песента тя черпи от собствения си опит и често използвани фрази и коментари, които е чувала през живота си.

Искът е предявен от текстописците Шон Хол и Нейт Бътлър. Според тях Тейлър е взаимствала текст за песента си от техния собствен в "Playas Gon' Play" на американската момичешка група 3LW през 2000 г.

36-годишната изпълнителка е категорична, че никога не е чувала за песента или за групата преди подадената декларация от двамата мъже.

"При написването на текста черпих вдъхновение от преживяванията си в живота и по-специално от безмилостното обществено следене на личния ми живот...", заявява тя. "...Чрез "Shake It Off" исках по забавен начин да помогна на хората да се почувстват по-добре от негативната критика - чрез музика, танци".

Тейлър Суифт, дипломирането и мотивиращата реч на певицата по време на церемонията

Голямото постижение на Тейлър Суифт

С какво вече може да се похвали певицата

По-рано адвокатите на звездата обжалваха решението на съдията да разреши процес по делото, твърдейки, че е "безпрецедентно", пише MSN.