Наясно сме, че богатите и известните обичат да им е лесно и удобно, особено когато става въпрос за пътувания. Затова и много от тях разчитат на комфорта на частните си самолети. Като Тейлър Суифт.

Кайли Дженър, частният ѝ самолет, кратките полети с него какво разгневи хората в социалните мрежи

Кайли Дженър успя да вбеси всички

Кратите полети на заможните са проблем за...

Наскоро тя беше остро разкритикувана в публичното пространство, след като излезе проучване на маркетинговата компания Yard. Разбра се, че полетите на Тейлър с частния ѝ самолет са отделили 8293.54 метрични тона въглерод. А това количество е изключително много - 1184.8 пъти повече от общите годишни емисии на човек.

Певицата побърза да реагира на обвиненията, че допринася за замърсяването на околната среда, и, както и се очакваше, се защити.

Главното ѝ твърдение е, че не е присъствала на всички полети и е давала назаем и други хора да ползват частния самолет, пише E! News.

Дори и така да е, това не променя факта, който излезе наяве благодарение на доклада. По данните в него самолетът на Тейлър е предприел цели 170 пътувания и е натрупал над 22 923 минути във въздуха от началото на тази година. Това се равнява на почти 16 дни.

Реакциите на феновете на певицата също не се забавиха. След излизането на проучването и защитната реакция, се появиха не малко критики в социалните мрежи.

В една от тях се казва: "Това е много шокиращо за мен, честно казано. Все повече и повече знаменитости наблягат на важността за намаляването на емисиите, но точно тези скандални свръхконсумации трябва да бъдат ограничени. Обичам Тейлър, но никога не бих взел нейно изявление за климата насериозно, след като видях това. Наистина мисля, че тя може и по-добре."

Друг от феновете ѝ също заявява обичта си към певицата, но и признава, че има строго отрицателно мнение за частните самолети и ползването им от знаменитости.

Тейлър Суифт, дипломирането и мотивиращата реч на певицата по време на церемонията

Голямото постижение на Тейлър Суифт

С какво вече може да се похвали певицата

"Смятам, че богатите хора като цяло са се научили да дават приоритет на своя комфорт и свобода пред останалите от нас, които разчитат на безопасен климат. Мисля, че това е морално грешно от нейна страна", категоричен е той в поста си.