По традиция Супербоул е едно от най-гледаните спортни събития в света. А тазгодишното 58-мо издание отново успя да счупи всички досегашни рекорди. Причина за това се оказа както играта на двата отбора по американски футбол, така и една любовна история, която целият свят следи от няколко месеца.

Дженифър Лопес и Бен Афлек за Супербоул 2024 - забавната реклама на Dunkin’ Donuts

Когато на Джей Ло ѝ стане неудобно от Бен Афлек

Определено успяха да ни разсмеят

За никого не е тайна, че Тейлър Суифт има връзка с Травис Кели - един от играчите на Канзас Сити Чийфс, които си извоюваха победата на финала на турнира. Часове след мача стана ясно, че той е най-гледаният в историята на Супербоул - с цели 123.4 милиона зрители.

Предишното най-добро постижение бе от миналата година, когато Риана излезе на сцената, но зрителите бяха 115.1 милиона.

Снимка 653153

Източник: GettyImages

С този си рекорд финалът от неделя, 11 февруари, влиза в историята като най-гледаното телевизионно предаване в историята и второто най-гледано събитие на живо след кацането на Луната на Аполо 11 през 1969 г.

Над 200 милиона пък се оценява че са хората, които са гледали поне част от финала в някоя платформа, което също е впечатляващо число.

Снимка 653154

Източник: GettyImages

Е, телевизията излъчи едва 54 секунди от радостта на Тейлър Суифт и Травис Кели, но със сигурност те са били достатъчни, за да вдигнат още повече интереса към събитието.

Супербоул 2024 и изпълнението на Ъшър на полувремето, за което всички говорят

Полувремето на Супербоул 2024 - голямото завръщане на Ъшър

Много танци, хитове и доза носталгия

Все пак не всеки ден виждаме една от най-скъпоплатените певици в света да демонстрира толкова искрено и открито чувствата си, а моментът на еуфория и радост се превърна в също толкова коментиран, колкото и изпълнението на Ъшър на полувремето на Супербоул, пише Daily Mail.