Дневният бюлетин на Арнолд Шварценгер е от малкото имейли, които човек очаква с нетърпение. Защото именно в него намира не само мотивация, но и различна гледна точка по много въпроси.

Арнолд Шврценегер, дневният му бюлетин, тренировките и как продължава с тях

Как Арнолд Шврценегер продължава да тренира и на 75

Тайната на един истински Терминатор се крие в...

Като например могат ли парите да ни направят щастливи. Може би всеки прибързано би казал, че да, но отговорът може би е доста по-сложен. Така смята и самият актьор.

Шварценегер пише, че винаги се е ядосвал, когато чуе някои богат човек да казва, че парите не могат да купят щастие. "Със сигурност ти осигуряват комфорт и правят живота ти много по-лесен."

Според актьора обаче нито комфортът, нито лесният начин на живот означават щастие. "Смятам, че всеки трябва да се опита да изкарва толкова пари, колкото иска", пише още той. Но допълва, че ако парите и създаденият комфорт не ни правят щастливи, означава, че трябва да намерим нова цел.

"Трябва да си полезен. Познавам много нещастни, ядосани хора, които са богати." Арнолд Шварценегер твърди, че всички хора са усмихнати и щастливи, когато знаят каква е тяхната цел, правейки каквото правят всеки ден. 

"Ето защо се усмихвах във фитнеса в Pumping Iron, докато всички останали се мръщеха. А тогава нямах пари, когато не тренирах или посещавах курсове в колежа, работех като зидар заедно с Франко, за да си плащам сметките." Въпреки всичко още тогава Арнолд е имал ясна представа какво иска да постигне. Именно в това той смята, че е и ключът към щастието.

Но ако все още не сме намерили щастието не означава, че не можем да помогнем на някой друг да го направи. Арнолд си спомня, че в края на 70-те години на миналия век, когато за първи път е помагал на атлети с физически и интелектуални увреждания от Special Olympics да тренират, се е почувствал страхотно.

Арнолд Шварценегер, дневният му бюлетин, тренировъчната програма и каква музика слуша във фитнеса

Какво слуша Арнолд Шварценгер докато тренира

Мъдрости от най-великия

"Когато се прибрах в хотелската си стая се чувствах страхотно. Става дума за чиста радост. Тогава се запитах защо съм толкова щастлив? Не изкарах никакви пари. Не спечелих никакви награди, но се чувствах полезен. Това е истинското щастие."