Когато имаш натоварен график и повече задачи, отколкото достатъчно време за тях, е много важно как ще си почиваш. Вероятно си мислим, че бизнесмени, милиардери, милионери и всевъзможни звезди имат много повече време от нас. Да помислим отново.

Истината в повечето случаи е коренно различна. Просто те знаят как да оползотворят и малкото свободно време, за да презаредят успешно батериите. А за техните занимания по време на ваканция научаваме най-вече от социалните мрежи.

Ето и няколко примера и идеи, от които можем спокойно да си откраднем вдъхновение. Те са събрани по наблюдения върху профилите на едни от известните личности с най-много последователи в Insgatram от сайта Discount Displays.

Вода, вода и пак вода

Водните басейни са едно от най-добрите места за релакс. Море, океан, река, езеро или просто басейн. Отпускаме се физически и психически и забравяме за стреса. Дори просто да седим или лежим във водата ни кара да се чувстваме страхотно.

Водните спортове също са предпочитани, защото съчетават почивка и тренировка, а плуването има редица предимства и е оптимален вариант.

Марк Зукърбърг, Ед Шийрън, Адел и Кристиано Роналдо са само една малка част от звездите, които предпочитат да бъдат близо до вода, когато имат време за почивка.

Опознай света

Пътуването винаги е страхотен начин за оползотворяване на почивните дни. Но в случая говорим не за посещение на любими и вече добре познати дестинации, а за откриване на нови и нови кътчета по света, които да ни изненадат с нещо неочаквано и различно.

Да се изключим от всичко, което е покрай нас, да погледнем живота си и света от друга перспектива, да се предизвикаме, да разширяваме мирогледа си, да сме близо до природата, да опознаваме нови култури, хора, навици. Да се загубим, за да се намерим.

Със сигурност можем да изброим много, много звезди, които са запалени фенове на по-нестандартните пътувания. Но сега се спираме на Луис Хамилтън, Джеф Безос и Тейлър Суифт, който споделят преживяванията си с милиони в Instagram.

Спорт

Физическата активност е много важна както за здравето, така и за кондицията. Редовните упражнения редуцират стреса и напрежението и ни карат да се чувстваме изпълнени с енергия и много по-продуктивни.

За хора като Ричард Бансън, Уил Смит, Юсеин Болт и Чанинг Тейтъм това е наистина важно. Не че за нас не е.

Влиятелни хора

Да черпиш мъдрост и вдъхновение от по-известни, по-успели и по-мъдри хора от теб винаги е добра идея. Особено в дните за почивка, когато трябва да си подредим мислите. 

Да получаваме подкрепа и съвети от близки и приятели, особено когато те наистина има какво да ни научат, е наистина страхотно. И Уил Смит, и Чанинг Тейтъм, иТейлър Суифт, и Роджър Федерер и други знаят това много добре.