Военният парад в чест на рождения ден на крал Чарлз внесе глътка свеж въздух в иначе не много добре развиващата се година за кралското семейство. Насред здравословни проблеми и напрежение с принц Хари, кралските особи като че ли се отпуснаха на балкона на Бъкингамския дворец.

Завръщането на Кейт - гвоздеят във военния парад в чест на крал Чарлз

Завръщането на Кейт - гвоздеят във военния парад в чест на крал Чарлз

Всички искаха да зърнат принцесата на Уелс

Освен бляскавото завръщане на Кейт Мидълтън, впечатление направи и близката връзка между сина й принц Джордж и свекър й крал Чарлз. За това е допринесъл и фактът, че семейството на принц Уилям от известно време живее в Аделаид Котидж край замъка Уиндзор, в който пък кралят прекарва доста време.

На няколко часа северно от Уиндзор се намира място, което Чарлз специално посвещава на най-големия си внук и бъдещ крал на Великобритания. В земите край имението Бъркхол се намира "Гората на принц Джордж".

Когато Джордж, в момента вече десетгодишен, се ражда през 2013 г., Чарлз засажда дървета в чест на появата му и края замъка Балморал. По онова време той ремонтира и къщичката на дървото в имението Хайгроув - забавление, което е създала навремето за собствените си синове Уилям и Хари.

Робърт Джобсън, автор на книгата Our King: Charles III: The Man and the Monarch Revealed, коментира пред Hello, че когато принц Джордж поотрасне още малко, крал Чарлз ще започне да го напътства за бъдещата му роля на монарх по начина, по който Елизабет Втора е напътствала принц Уилям.