Създателят на сериала "One Tree Hill" Марк Шуон е обвинен в сексуален тормоз и физическа и емоционална манипулация от 18 актриси и членове на екипа, работещи в телевизионната драма, включително звездите София Буш, Хилари Бъртън и Бетани Джой Ленц.

It's time, sisters. I am so proud to call these women my family. You cannot imagine. #linkinbio

Публикация, споделена от Sophia Bush (@sophiabush) на

В съвместно писмо, реализирано в понеделник, жените заявяват, че "стоят заедно в подкрепа" на писателката на "One Tree Hill" Одри Уоухоуп, която през уикенда съобщи в Twitter, че е била подложена на нежелани докосвания и други форми на тормоз от Шуон.

Съвместното писмо, което за пръв път излезе във Variety, твърди, че "поведението на Шуон по време на заснемането на "One Tree Hill" е нещо като" открита тайна ".

"Много от нас в различна степен бяха манипулирани психологически и емоционално. Има такива, които се лекуват от посттравматичен стрес. Много бяха поставени в неудобни позиции и трябваше бързо да се научат да се борят, понякога и физически, защото ни беше ясно, че надзирателите в стаята не бяха защитниците, които трябваше да бъдат. С много от нас беше говорено по начин, който граничеше от раздразнение и травмиране, до абсолютно незаконно поведение. Някои от нас бяха поставени на позиции, в които се чувствахме физически несигурни. Много от жените в шоуто ги грозеше реална заплаха за кариерита им", се твърди в отвореното писмо.

В подкрепа на женската част от сериала застават и някои от актьорите като Лий Норис.