През годините сме виждали Джейк Джиленхол в какви ли не роли, и нито веднъж не ни е оставил разочаровани. Поредното му превъплъщение обаче може да изненада доста хора. 

Джейк Джиленхол представи Stronger

Джейк Джиленхол представи Stronger

Една история за несломимия човешки дух

Според The Hollywood Reporter, Джиленхол е в напреднали преговори за роля в продължението на "Спайдърмен: Завръщане у дома". Спокойно, ролята на Човекът паяк си остава за Том Холанд. А Джейк Джиленхол ще бъде злодей, и не кой да е, а Мистерио

Снимка 357917

Източник: marvel.com

В комиксите за Спайдърмен, създадени от Стан Лий и Стив Дитко, Мистерио се появява за първи път през 1964 г. Той е магьосник, който се опитва да пробие в Холивуд, но неуспешно. След това осъзнава, че силите му могат да го направят известен... макар и злодей. 

Между другото, Джейк Джиленхол вече е бил под въпрос за ролята на Спайдърмен, режисиран от Сам Райми през 2002 г. и 2004 г. Тогава титулярът Тоби Магуайър претърпява контузия в гърба, която поставя под въпрос участието му в продукцията.

Е, както вече знаем, това не се е случило, но ето, сега все пак Джиленхол ще може да участва във филм за Спайдърмен. 

Какво трябва да знаем за "Отмъстителите: Война без край"

Какво трябва да знаем за "Отмъстителите: Война без край"

Преди да гледаме филма

Във филмовата вселена на Marvel (MCU) видяхме Том Холанд и Спайдърмен за първи път в "Първият отмъстител: Войната на героите", когато беше вербуван от Тони Старк

 

Продължението на "Спайдърмен: Завръщане у дома" е планирано за юли 2019 г.