Канадският певец и текстописец Шон Мендес става популярен в самото начало на музикалната му кариера, когато е едва на 16 години. Днес е на 22, но се оказва, че неведнъж се е изправял пред сериозни психически изпитания.

Шон Мендес, слуховете за сексуалността му и емоционалното страдание, което са му причинили

Шон Мендес открито за сексуалността си

Какво е карало певецът искрено да страда и да се гневи

Още с дебютния му албум Handwritten от 2015 г. той оглавява музикалните класации и в Щатите, и на Острова. Следващите заглавия в дискографията му също не падат по-долу.

През 2019 г. Мендес става посланик на модния бранд Calvin Klein, а една негова снимка по бельо не само вдига допълнително акциите му, но го докарва до състояние на телесна дисморфия. Тя е вид психическо разстройство, което се отличава със свръх ангажираност с конкретен образ.

Наскоро певецът сподели пред Wonderland, че е страдал от телесна дисморфия заради перфектната светлина, в която са го показали рекламите на Calvin Klein и в която той самият не можел да си се представи.

След успешните фотосесии Шон Мендес дълго се опитвал да бъде, или по-точно да изглежда, по същия начин като собственото си, но нереално, изображение от въпросните фотографии. В един момент стигнал до заключението, че дори не знае дали този човек е реален и че не иска да бъде като него.

Шон Мендес, Камила Кабейо и поредното свидетелство за любовта им

Страстната целувка на Шон и Камила

Двойката прекарва празниците в дома на Шон в Канада

Затова и певецът смята, че всяка професионално заснета и стилизирана снимка, на която изглеждаме "секси", може да обърка психиката ни. А причината е в натрапчивия стремеж после да изглеждаме идеално и в ежедневието.