Шакира и Жерар Пике започнаха да се срещат още през 2011 г. и макар да бяха заедно повече от цели 10 години, така и не се ожениха. Което не им попречи да имат две деца - Милан (9 г.) и Саша (7 г.).

Жерар Пике, Шакира, Саша, Милан и решението, което взеха за децата си

Решението, което взеха Шакира и Пике

Всичко за благото на децата им

Във връзката на Шакира и Жерар Пике обаче не всичко е било перфектно, тъй като преди половин година стана ясно, че се разделят и имат сключено споразумение за попечителство. "Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме", обявиха тогава те, припомнят от Us Magazine.

На фона на бурната раздяла, която последва след изневяра на Жерар Пике, Шакира запазва фокуса си към грижата за децата. "Беше трудно не само за мен, но и за децата", сподели певицата пред Elle през септември 2022 г. Тогава тя призна, че се е опитвала да скрие ситуацията от децата си с идеята да ги защити. "Това е моята мисия номер едно в живота", допълва Шакира.

Изглежда че сега, месеци след раздялата, тя продължава да гледа оптимистично на нещата и показва, че започва новата 2023 г. с положителна нагласа.

В Instagram Шакира написа послание, в което съвсем откровено споделя за изцелението след предателството. "Дори някой да ни е предал, трябва да продължим да вярваме", пише тя на испански.

Шакира, Уилям Мебарак Чадид  и грижите, които полага певицата за баща си

Добра дъщеря ли е Шакира

Грижите, които полага певицата за баща си

"Пред лицето на презрението, продължавайте да цените себе си. Защото добрите хора са повече от лошите. Нашите сълзи не са загуба, те напояват почвата, където ще се роди бъдещето и ни правят по-човечни, така че когато сме с разбито сърце да можем да продължим да обичаме", споделя още певицата.