Преди три години колумбийската поп звезда Шакира попадна в полезрението на испанските власти, според които певицата не е платила 17.2 милиона долара (14.5 милиона евро) данък върху доходите, които е реализирала между 2012 и 2014 г.

Шакира, един скандал и 14.5 милиона евро

Как Шакира обедня с 14.5 милиона евро

И защо може да я видим в съда

Прокурорите твърдят, че по това време певицата е живяла в испанския регион Каталуния, а всеки, който живее повече от половината от годината в страната, е длъжен да плаща данъци.

След тригодишно разследване съдия Марко Жубериас препоръча делото да бъде разгледано, след като установи, че има "достатъчно доказателства", че певицата е укривала данъци.

Това означава, че Шакира може да бъде изправена пред съда по обвинения, че е извършила данъчна измама, пише Page Six. "Приложените към делото документи са достатъчно доказателство за неправомерни действия", пише съдията.

Но адвокатите на певицата твърдят, че тя не е живяла в Испания до 2015 г. и е изпълнила всички свои данъчни задължения. Те направиха изявление, в което се казва, че това е "очаквана стъпка в процеса", а правният ѝ екип "остава спокоен и напълно сътрудничи на съдебната власт".

Шакира, Жерар Пике и първият урок по сърф на шестгодишния им син Саша Пике Мебарак

Какво се случва със сина на Шакира и Жерар Пике

Шестгодишният Саша вече има с какво да се похвали

Ако бъде призната за виновна, съпругата на футболиста на Барселона Жерар Пике може да бъде осъдена да плати глоба и дори на затвор.