Че Илон Мъск е ексцентричен е ясно на всички. Че не обича да спазва правила - също. И ако сексът на работното място за повечето хора е нещо недопустимо и неморално, то за милиардера явно не е точно така. Или поне това твърдят от The Wall St Journal.

Защо Илон Мъск се закани да забрани устройства на Apple в компаниите си

Защо Илон Мъск се закани да забрани устройства на Apple в компаниите си

Милиардерът не е доволен от партньорстово между Apple и OpenAI

Изданието публикува нови разкрития за личния му живот, които ни връщат години назад. Според тях, през 2010 г. Мъск се е опитал да има интимни отношения с 20-годишна студентка, която е била на стаж в SpaceX. Той я е взел заедно със себе си конференция на Google в Сицилия.

А седем години по-късно отново я е потърсил с предложение за работа в компанията му. Поканил я е и на среща да пият по няколко питиета и дори си е позволил да опипва гърдите й, казвайки, че е "лош" и не бива да прави това.

По думите на жената, Илон Мъск дори я е поканил в дома си, но тя е категорична, че не са имали романтична връзка, докато е била негова служителка. Но и до днес често му се е случвало да й пише.

Снимка 669387

Източник: GettyImages

Други обвинения към милиардера са, че си е позволявал да пита многократно друга своя служителка дали иска да стане майка на децата му, преди тя да получи голяма сума пари и да напусне през 2013 г. Година по-късно пък е имал интимна връзка с една от мениджърките в SpaceX, докато е бил разделен, но не и официално разведен с тогавашната си съпруга Талула Райли, пише Daily Mail.

Жената е работила по цели 17 часа на ден в компанията, а една вечер предприемачът я е поканил на по питие в имението си. Завършили са вечерта в леглото и на сутринта той й е обещал акции в Tesla. Тя обаче му е заявила, че се чувства използвана и скоро след това е напуснала работа с пакет акции в SpaceX подарък от него.

Ето как изглежда X Æ A-Xii - порасналият син на Илон Мъск

Ето как изглежда X Æ A-Xii - порасналият син на Илон Мъск

Гордият татко сподели снимка

Това са само част от доста подобни ситуации на Илон Мъск срещу различни жени, които явно за него не са никакъв проблем, но за тях могат да бъдат наистина смущаващи. Като например когато преди години предложил на стюардеса в частния си самолет да правят секс, а в замяна ще й купи къща. Историята обаче мълчи колко от тези покани са били удостоени с положителен отговор.