Самюъл Л. Джаксън е от актьорите, които сме свикнали да виждаме в ролите на герои, които на фона на заобикалящите ги персонажи, са сериозни, строги, организирани, безмилостни и болезнено откровени. Прекрасен пример за това е ролята му на Ник Фюри в поредицата на Marvel за Отмъстителите.

Разбра се, гледали сме го и в много други филми, където също е оставял дълбоко впечатление у нас. През 1995 г. актьорът получи и номинация за Оскар за ролята си в "Криминале".

На каквито и роли да приема да играе в киното, в реалния живот Самюъл Л. Джаксън със сигурност е от онези хора, от които бихме приемали съвети.

Добавиха нова категория в Оскарите

Добавиха нова категория в Оскарите

Още две нововъведения предстоят

Точно такива едни съвети за успешен живот Самюъл Л. Джаксън споделя в интервю за юнския брой на списание Gentleman's Journal. 

Перфекционизъм

Актьорът е на мнение, че с каквото и да се занимаваме, каквато и да е нашата работа, ние трябва да бъдем като механици. Не, не визира филма с Джейсън Стейтъм, а става въпрос за това да разучим всичко в сферата, в която работим. Всичко, до най-малките детайли, защото само тогава можем да бъдем наистина успешни. 

Пълна отдаденост

Самюъл Л. Джаксън е от онези актьори, които искат всичко да бъде перфектно. Ето защо гледа филмите си както преди да излязат, така и след това. Според него, за да успеем трябва да сме много критични към работата си и да преглеждаме свършеното от нас. 

Ние създаваме късмета си

Джаксън смята, че късметът съществува, но в повечето случаи ние сами го пренебрегваме. Според него ежедневно ни се откриват възможности, на които обаче не обръщаме внимание. Това е и голямата ни грешка. 

Планът е само един

Хубаво е човек да има план, който да следва, но според Самюъл Л. Джаксън той трябва да бъде само един. Ако измислим план Б, то с план А е свършено. Причината се крие в това, че не даваме максимума от себе си, защото разчитаме резервният план да ни спаси, ако нещата се объркат.

Никога не спирай

Пред списанието актьорът споделя, че е от онези хора, които не приемат успеха за даденост. И каквото и да постигнем, колкото и да е значимо, това не трябва да ни успокоява. Най-доброто, което можем да направим, е да продължим да влагаме същото старание и хъс.