Сами е един от най-атрактивните участници във "Фермата", който привлече вниманието ни не само с усмивка и визия, но и с умението да бъде премерен и винаги позитивен.

Някои го смятат за претендент за голямата награда в предаването, но тя не е негова самоцел, защото вече е успял да постигне доста в живота си.

От години Сами Хоссни е превърнал поддържането на добра форма не само в свой начин на живот, но и в бизнес. Той е персонален треньор, занимаващ се най-вече хора, чиято работа е превзела почти цялото им време. 

Като човек, отдаден на тренировките и правилното хранене, участникът във "Фермата" намира начин да им покаже, че личният успех няма как да е пълен, ако човек не се грижи и за здравето си и начина, по който изглежда.

Липсата на енергия и загубата на фокус пречат на доброто представяне. А спортът, според Сами, е най-доброто решение. Добрата храна също е от съществено значение не само за физическото, но и за психическото ни здраве, категоричен е той.

Освен да тренира, Сами много обича да пътува. Разбира се, ваканциите му не преминават и без задължителните тренировки и много снимки за социалните мрежи, на които демонстрира резултатите от тях. 

Сами най обича да бъде на топло и на брега на море или океан, за да може да практикува любимото си хоби - каране на сърф. Случвало му се е желанието да бъде на гребена на вълните да стане причина за импулсивни решения като моментално планиране на кратка ваканция на Тенерифе.

Участникът от "Фермата" е фен и на бързите и луксозни коли, до които също често позира. Фен е и на красивите жени, което не е никаква изненада.

През повече от година той стана популярен в интернет пространството с видео, което демонстрира нагледно какво е да си имаш гадже българин. Забавното клипче събра близо 800 хиляди гледания.