Въпреки че миналата година Харви Уейнстейн получи присъда от 23 години затвор, темата за сексуалните му посегателства изглежда все още не е затворена. Преди дни стана ясно, че ще се снима игрален филм за секс скандала, а и Салма Хайек има още какво да каже по въпроса.

Салма Хайек, The Hitman's Wife's Bodyguard и танцът й на “... Baby One More Time“

Салма Хайек - отново във вихъра на танца

Ето каква е причината този път

Актрисата е на корицата на новия брой на списание InStyle, а в интервюто към фотосесията отново връща лентата назад към годините, в които е била свидетел, а и жертва на сексуално насилие в кино средите.

Хайек говори за пръв път за посегателствата на Уейнстейн по време на снимките на филма "Фрида" в откровено есе за The New York Times през 2017 г. А днес тя споделя вътрешните си терзания дали не е могла да предотврати поредното изнасилване, ако тогава, в пика на славата на Харви, е имала смелостта да се изправи да каже истината за случващото се.

Тези угризения очевидно са я мъчили доста години, но днес Салма е приела, че по онова време е направила всичко, което е смятала за възможно. Тя казва още, че ролята на Фрида Кало е била нейният начин да "крещи", да защити жените, което е амбицирало продуцента още повече.

Заради отказите си да изпълни сексуалните му фантазии, Хайек е на косъм да загуби ролята си във филма, която е била истински специална за нея, защото представя мексиканската култура. А Харви й е поставил условие да излезе чисто гола в една от сцените, защото и без това няма какво друго да покаже.

Салма Хайек, COVID-19 и трудната борба на актрисата с вируса

Тежката среща на Салма Хайек с COVID-19

Какво има да ни каже актрисата за неприятната среща с вируса

Все пак, актрисата и екипът й успяват да се преборят за филма и за нейното участие в него, за което тя дори получава номинация за Оскар и така показва на Харви, че жените също могат да побеждават.