"Преди 20 години реших, че музиката е това, което искам да правя в живота си. Трябва да призная, че това беше бурно пътешествие. Последните няколко години бяха формиращи и променящи живота ми. Чувствам се пълноценна и вярна, чувствам се удовлетворена, но не жадувам за внимание и прожектори. Не желая да бъда в центъра на всичко. Да бъда на сцена и да изнасям концерти е моето най-щастливо време и пространство, моето убежище. Но имам нужда от промяна, от пренастройване", разкрива Рут Колева.

Тази промяна идва с първата фотографска изложба на певицата. "Дис/хармонии" е заснета с цифров и аналогов апарат. В нея ще видим снимки от различни части на света, в които Рут разпознава смисъл и връзка, намира странни аналогии между различни визуални елементи.

В изложбата са включени фотографски серии на спящи пътници в японското метро, на деца в естествената им среда, било то сред джунглите на Лаос, Виетнам, в ромската махала в Сливен или в комуна в Дания.

Снимка 612323

Източник: Directo Agency

Ще видим и много шарени хора, участващи в гей паради или просто ходещи по улиците на Ню Йорк. Някои от персонажите са търсени умишлено от Рут Колева. Така например е създаден и кадъра на виатнамски музикант без очи. Образът му разказва за последствията от Втората Индокитайска война след употребата на химически оръжия.

Личната история на Рут и фотографията започва още през 2004 г., когато е едва на 15 години и търси начин да получи достъп до бекстейдж на музикални събития. След години, около образованието си по "Медии и комуникации" в Холандия, използва фотографията за да разкаже за социални явления, които привличат вниманието й.

 "Дис/хармонии" може да разгледаме между 5 и 25 април в галерия Credo Bonum на ул. "Славянска" 2