Една от причините футболът да е велика игра, е, защото е непредвидим и всеки може да победи всеки. Горе-долу същото може да се каже и за трансферите.

Робърт Левандовски, Huawei и прекратяването на договора между футболиста и китайската компания

Робърт Левандовски изненадващо прекрати договора си Huawei

Има ли нещо общо войната между Украйна и Русия

Преди няколко дни например Барселона обяви трансфера на Робърт Левандовски. Ако клубът не бе в сериозна финансова криза, нямаше въобще да се учудим, но се е малко странно, защото към момента са похарчили над 100 милиона за нови попълнения.

Не е ясно дали тази тактика ще помогне за заздравяването на бюджета, но пък едва ли привличането на футболист от ранга на поляка ще е лоша идея в игрови план.

И ако феновете на Барса ликуват, че един от най-добрите нападатели в света през последните няколко години ще играе за тях, то тези на Байерн Мюнхен може би не се радват чак толкова много.

Радостни са обаче съперниците на Байерн в Бундеслигата. Някои не биха си го признали, но други го правят и то с чувство за хумор. Тимът на Аугсбург сподели в профила си в Twitter новината за преминаването на Робърт Левандовски в Барселона.

Като го поздравяват, разбира се, но тук идва и закачливата част. Немският тим пише, че не могат да кажат, че ще им липсва. Поглед към статистиката (тук) показва, че за целия си престой в Германия с екипите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен е изиграл общо 19 мача срещу Аугсбург. Общо се е разписал във вратата им цели 23 пъти. Да, определено няма да им липсва.