За 22 филма киновселената на Marvel доказа, че комиксите не са само за деца, а могат както да радват, така и да разплакват хора от всякакви възрасти.

"Отмъстителите: Краят", бокс офисът и какви приходи отчете филмът в България

Какви рекорди постави "Отмъстителите: Краят" в България

Доста силен старт

Всеки филм със супергерои на Marvel осигурява на студиото солидна печалба, а "Отмъстителите: Краят" крачи уверено към това да се превърне в най-касовия филм на всички времена, изпреварвайки "Аватар".

"Отмъстителите: Краят", бокс офисът и какъв рекорд постави филмът

"Отмъстителите: Краят" стори немислимото

Ето на това му казват приходи

Всичко това обаче означава, че актьорите също взимат солидни възнаграждения за труда си. Според The Hollywood Reporter, Крис Хемсуърт се е договорил за 15-20 милиона долара на филм за участието си в "Отмъстителите: Война без край", "Отмъстителите: Краят" и бъдещи филми на Marvel.

Крис Евънс също може да се похвали със същите хонорари за последните два филма. Скарлет Йохансон пък ще прибере 20 милиона долара за самостоятелния филм за Черната вдовица.

Снимка 420279

Източник: Instagram / hchgallery

Абсолютният шампион обаче е Робърт Дауни Джуниър. Железният човек се е сдобил с чек за 75 милиона долара за участието си в "Отмъстителите: Война без край". За епизодичните си появи в "Спайдърмен: Завръщане у дома" (2017 г.) пък е взел 5 милиона долара, а работата му по филма е била едва три дни.

"Отмъстителите: Краят", Танос, Google и как търсачката изненада феновете на филма

Унищожи ли Танос Google

Доста яко

Елизабет Олсен, Антъни Маки, Себастиян Стан и Джеръми Ренър са подписали отделни договори за сериалите с тяхно участие, които ще бъдат пуснати в Disney+, но не се знае на каква стойност.