Рийз Уидърспун е на корицата на априлския брой на списание Vanity Fair. В интервюто за списанието актрисата призна някои подробности за личния си живот, които не беше разкривала до този момент, като факта, че е била жертва на тормоз.

Рийз Уидърспун, Кери Уошингтън и първи трейлър на сериала Little Fires Everywhere

Има нещо гнило в американските предградия

Нов семеен сериал

"Случиха ми се някои много лоши неща. Бях атакувана и тормозена, и това не беше единичен изолиран случай", казва Уидърспун.

Неотдавна журналистка я е накарала да се чувства виновна, че е постъпила егоистично и не разкрила за насилието, на което е била подложена. Затова и Рийз вече не се притеснява открито да говори за тези неща.

Актрисата уточнява, че обществените нагласи преди 25 години, когато тя е пострадала, са били съвсем различни. Затова и е мълчала толкова време. Така по онова време е снимала филм, в който е била единствената жена сред 150 мъже. За разлика от тогава, в момента жените са много повече, което ги кара да се чувстват и не чак толкова уязвими, както преди.

"Социалните медии създадоха нов начин хората да изразят себе си. Начин, с който аз не разполагах по онова време. Това е голямата сила в мощността и числата", допълва още Рийз Уидърспун.

Актрисата разказва и за различните стандарти в киното що се отнася до заплащането на мъжете и жените, като подчертава колко е важно жените в Холивуд да споделят помежду си колко взимат, за да може да има повече честност от страна на филмовите студиа.

Рийз Уидърспун, Ейва Филип и защо двете се обличат еднакво

Коя е майката и коя - дъщерята

Симпатично дуо майка-дъщеря