Илон Мъск и Джеф Безос може и да се надпреварват в това кой да покори космоса, но забравят един трети не толкова "шумен" играч в надпреварата - Ричард Брансън.

Преди ден 70-годишният британски бизнесмен и предприемач обяви, че с компанията му Virgin Galactic ще изпратят тестови полет в космоса с шестчленен екипаж. В него е и самият Брансън.

Ракетата ще бъде изстреляна на 11 юли от Ню Мексико, а това ще е първият полет на компанията с изцяло неин екипаж. Височината, до която ще достигне тя, е 55 мили, като ще се задържи там 10 минути, след което ще кацне обратно на земята.

"Винаги съм си бил мечтател. Майка ми ме е учила никога да не се отказвам и да се опитвам да достигна звездите. На 11 юли е време да превърна тази мечта в реалност", написа Брансън в профила си в Twitter.

Новината за полета на Virgin Galactic с Брансън на борда се появява по-малко от месец, след като Джеф Безос обяви, че ще е на борда на кораба на компанията си Blue Origin, който излита на 20 юли. Той ще се задържи в космоса за 11 минути.