Риана стана известна като един от най-яростните противници на вече бившия американски президент Доналд Тръмп. За всички беше ясно, че тя ще отпразнува края на неговия мандат и началото на президентството на Джо Байдън подобаващо.

Риана, Доналд Тръмп и как певицата се подигра с американския президент

Риана се подигра с Доналд и Мелания Тръмп

Не е време за мълчане

И го направи. Певицата намери твърде нестандартен начин за това. Часове след встъпването в длъжност на новия президент на САЩ тя публикува своя снимка, на която изхвърля боклука.

"Тук съм, за да помогна", написа 32-годишната Риана към нея заедно с хаштаг #wediditJoe, който препраща към видеото на Камала Харис, информиращо Байдън, че е спечелил изборите през ноември.

Снимката всъщност е от фотосесия за Harper's Bazaar през септември миналата година, пояснява People. На нея Риана носи тениска с надпис "Да спрем расизма по всеки възможен начин", черни къси панталонки и розови обувки на токчета, както и два черни чувала с боклук.

Така родената в Барбадос певица стана вдъхновение за нейни почитатели и дори се появиха рисунки на Риана с торбите с боклук. "Видях тази снимка на @badgalriri и почувствах сериозна необходимост да я нарисувам", обясни един от тях.

Певицата неведнъж е изразявала публично неодобрението си към бившия президент. Много популярни станаха и нейните рисунки, на които тя е написала със спрей "F**k Trump".

Когато през 2018 г. Тръмп използва нейна песен по време на своя изява, Риана отново не скри възмущението си. "Нито аз, нито някой от хората ми, е бил или някога ще присъства на подобни жалки сбирки", написа тогава изпълнителката в Twitter.