"Революция Z" е български сериал на bTV, който се излъчи за първи път през 2012 г., като продължи цели четири сезона. 

Историята на сериаа проследява емоционално наситеното ежедневие на група ученици, които се сблъскват с купища предизвикателства и бариери в преследването на своята музикална мечта. Приятелство, любов, конкуренция, предразсъдъци, интриги, борба за надмощие, справедливост и шанс за израстване, дори секс - всичко това е част от живота на 15-годишните мечтатели и бунтари, както и от пъстрото ежедневие на техните учители и родители.

Освен утвърдените имена на актьори като Георги Кадурин, който влезе в ролята на властен директор, Силвия Петкова, която изигра милата и добра учителка по литература, Диляна Попова, която се грижеше за добрата спортна форма на захласнатите по нея тийнейджъри, Карла Рахал, възпитаваща музикалната култура на учениците и секссимволът учител по физика на училището Юлиян Вергов, видяхме и много млади лица, които тъкмо си проправяха път на музикалната и актьорска сцена.

 

В това число влизат Мона Гочева, Иван Тишев, Никола Стоянов, Иван Иванов, Джулия Бочева, Радостин Георгиев, Ели Колева и други.

Ели Колева от "Много мой човек" и съдбоносният път от балета до голямата сцена на театъра, киното и сериалите

От балета в сериалите - как Ели Колева стигна до "Много мой човек"

Актрисата за капризите на съдбата, за пътя към театъра и за участието си в сериала

Oсвен в сериала, бандата Революция Z в състав Мона Гочева (вокал), Христо Михалков (бас), Иван Тишев (китара) и Иван Иванов (ударни) бързо се превърнаха в любимци на тийнейджърите и дори бяха подгряваща банда на концерта на Roxette през 2015 г.

12 години след началото на "Революция Z", Мона Гочева решава да ни припомни участието им в сериала, като споделя няколко снимки на бандата от някакво скорошно телевизионно участие, а именно на нейна милост, заедно с Иван Тишев, Никола Стоянов, Иван Иванов и Джулия Бочева.

Мона Гочева, Радослав Гочев и новината, че са станали родители за втори път

Мона Гочева има нов повод за радост

И то голям

За броени часове кадрите събраха хиляди харесвания и стотици коментари от умилени фенове, които не скриха, че това е бил един от любимите им сериали на тях и децата им, докато са били тийнейджъри.