Британското кралско семейство прекарва Коледа в двореца Сандрингам в Норфолк. Традицията е започната от Елизабет Втора през 1988 г., а миналата година след смъртта й беше продължена от крал Чарлз.

Крал Чарлз и назначаването на кралски лекар, който залита по хомеопатията и алтернативната медицина

Решението на Чарлз, което предизвика възмущение

Кралят си има кралски "лечител"

Както можеше да се очаква обаче, не всичко ще продължи по старому след смъртта на кралицата. 75-годишният Чарлз е готов да наложи някои промени, като първо започне със списъка с гости, поканени в Сандрингам.

За тези коледни празници за първи път там ще присъстват и децата на съпругата му Камила. Това са 48-годишният Том Паркър Боулс и 45-годишната Лора Лопес. Заедно с Том ще бъдат и децата му Лола на 16 и Фреди на 13. Лора също пристига с децата си - Елиза на 15 и 13-годишните близнаци Гъс и Луис.

Камила с бившия си съпруг Андрю Паркър Боулс

Източник: GettyImages

Камила с бившия си съпруг Андрю Паркър Боулс

Според някои британски медии в Норфолк за Коледа ще дойде и Сара Фъргюсън. Бившата съпруга на принц Андрю продължава да поддържа добри отношения с кралското семейство и е вероятно да посети замъка поне за малко. В останалото време ще е с дъщерите и внуците си.

Всички допълнителни гости пък предполагат повече място на празничната вечеря. Затова за първи път тя няма да бъде подредена в трапезарията на Сандрингам, а в балната зала - нещо, което със сигурност ще затрудни персонала в двореца.

Последната промяна на Чарлз за момента е свързана с продължителността на престоя му. Малко след коледните тържества той ще замине за любимия си Хайгроув. Кралица Елизабет имаше традицията да остане в Сандрингам до февруари, припомня Express.