Миналият уикенд премина под знака на една звездна сватба. Изпълнителят Ник Джонас и актрисата Приянка Чопра станаха семейство, като се врекоха във вярност до гроб не един, а цели два пъти.

В събота, 1 декември, младоженците узакониха любовта си нa християнска церемония, водена от бащата на Джонас, който е пастор. А в неделя, 2 декември, беше и хиндуистката церемония. И Ник, и Приянка се превърнаха в главни действащи лица в една боливудска приказка.

Дворецът Умаид Бхаван

Източник: iStock

Дворецът Умаид Бхаван

Началото й бе дадено в град Джодпур и по-точно - в двореца Умаид Бхаван. Там Ник и Приянка пристигнаха още в петък, а една от първите им задачи бе да се подложат на традиционното рисуване на ръцете с къна.

Снимка 392992

Източник: Twitter / Hindi Filmibeat

В събота рано сутринта пък бе организирана двучасова пищна закуска, след което празненствата продължиха с традиционната церемония Халди, при която ръцете и краката на младоженците бяха намазани с паста от куркума и други съставки, за да се изгонят злите духове.

Снимка 392994

Източник: Twitter / Nick Jonas France

Огромната зала в двореца Умаид Бхаван бе декорирана подобаващо със стотици цветя, за да посрещне гостите на сватбата. А те е трябвало да се съобразят с темата на празника - розово, оранжево и лилаво. Младоженците бяха оставили за визията им да се погрижат от Ralph Lauren. А накрая на вечерта всички станаха участници в организирано шоу за песни и танци.

На деня след по-светската сватба идва ред и за тази по всички индийски обичаи. Тогава Ник пристига на богато украсен кон, облечен с традиционна роба и с голям червен тюрбан на главата.

Приянка също е била със сари, а младоженците са направили и задължителната обиколка на гърба на слон. След официалната хиндуистка венчавка съпрузите са поиграли и крикет, което със сигурност е било идея на Ник, пише Daily Mail.

Ник Джонас, Приянка Чопра и един пръстен

Ник Джонас, Приянка Чопра и един пръстен

Няколко снимки от официалния годеж

Снимка 392997

Източник: Twitter / Straits Times Life

А след като всички обичаи са били изпълнени, младоженците и многобройните гости са се отдали на обилна вечер и на парти до ранни зори с много музика, танци и фойерверки. Явно Приянка правилно се пошегува в последното си интервю, че и те с Ник, и гостите им ще имат нужда от ваканция след тази дълга, дълга сватба.