Трудно е да си представим по-малко официален кралски повод от U Cavagnëtu - и ако имаме проблеми с произношението (а ние имаме), можем (точно както мнозина го правят) да го наречем просто пикник в Монако.

Принцеса Шарлийн, принц Жак и принцеса Габриела и летните им приключения в Seadventures Summer Camp

Голямата гордост на принцеса Шарлийн

С какво я зарадваха принц Жак и принцеса Габриела

Отворено за всички жители на Монако, годишното събитие на открито започва като инициатива на кметството през 1931 г. Скоро е прието като практика и от принц Рение, който разширява обхвата му (в даден момент го местят дори на футболния стадион на княжеството) и го превръща в едно от най-обичаните събития от семеен тип, провеждано в парка на принцеса Антоанета.

Съчетавайки елементи от колоритен фестивал, народни танци, градинско парти с членове на кралското семейство и местни традиции на хранене, U Cavagnëtu е един необичаен празник, който не приличи на никой друг.

Снимка 586460

Източник: GettyImages

А след двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, тази година празникът прави своето завръщане. По този повод принц Алберт казва пред People: "U Cavagnëtu е забавно събитие, наистина хубав момент от годината. Просто е прекрасно да можеш да се разхождаш и да си говориш с хората, които познаваш."

Снимка 586459

Източник: GettyImages

64-годишният принц Алберт беше на мястото на провеждането на U Cavagnëtu заедно със семейството си, включително съпругата му принцеса Шарлийн и седемгодишните им близнаци - принцеса Габриела и принц Жак.

Снимка 586458

Източник: GettyImages

А една от атракциите на пикника е стилният облик на кралското семейство, което не разочароваха никого и тази година. Принцеса Шарлийн носеше впечатляваща бяла дантелена туника с висока яка и панталон от южноафриканския дизайнер Terence Bray.

Принцеса Габриела беше облечена в синя рокля Jacadi, а брат й носеше риза в същия модел.

Снимка 586461

Източник: GettyImages

За пръв път близнаците присъстваха на този специален празник на Монако, когато бяха само на осем месеца.

Принцеса Шарлийн, принц Алберт и срещата им с папата във Ватикана

Принцеса Шарлийн и една среща с папата

Принцът и принцесата на Монако са във Ватикана

"И въпреки че децата все още не разбират напълно целия смисъл на това, те винаги са си прекарвали добре, защото обикновено просто тичат наоколо и си играят с други деца", казва още принц Алберт.