На фона на обичайното поведение, имидж и начин на обличане на повечето членове на европейски монархически семейство, съпругата на принц Албърт винаги е изглеждала като бунтарка. Последната й снимка е ярък пример за това.

Принцеса Шарлийн сподели в профила си в Instagram черно-бял кадър, на който е със силен тъмен грим около очите и традиционно африканско бижу. Текстът към него гласи: "Не е готино".

Снимката е част от усилията й да окаже подкрепа на кампанията срещу рязането на роговете на носорозите в Южна Африка и на континента въобще. Тя призовава да се сложи край на това зверство.

43-годишната принцеса все още се намира в родната си Южна Африка, след като замина там през пролетта, но заболяване й попречи да се върне при семейството си в Монако. У дома обаче тя използва времето, за да подпомага и други благородни инициативи.

#ChasingZero, която цели прекратяване на жестоката практика с рязането на роговете на живи носорози, е последната такава. Шарлийн е обявила и кампания за набиране на средства, с които ще се подпомогне кампанията.

За да стимулира повече дарения, принцесата ще направи и томбола между всички дарили пари в полза на носорозите - един човек ще може да спечели два билета за Формула 1 в Монако през 2022 г.