Тази година със сигурност ще е вълнуваща за йорданския кралски двор. Задават се цели две сватби в семейството на крал Абдула Втори и кралица Рания, за които беше съобщено още в края на 2022 г.

Принц Хюсеин, принцеса Иман, принцеса Александра, принцеса Марта-Луизе - кралските сватби, които очакваме през 2023 г.

Кралските сватби, които очакваме през 2023 г.

Две от тях - в Йордания

На 1 юни престолонаследникът принц Хюсейн ще сключи брак с Раджуа ал Саиф, дъщеря на саудитски бизнесмен. Преди това обаче сестра му принцеса Иман ще се омъжи за годеника си.

И това ще се случи още тази седмица - според официалното съобщение на йорданския кралски двор, Иман и Джамил Термиотис ще се венчаят на 12 март.

26-годишната принцеса и 28-годишният венецуелец от гръцки произход се сгодиха на 6 юли 2022 г. По повод новината с датата на сватбата кралица Рания сподели видео на официалния си профил в Instagram.

В него виждаме вълнуващи кадри от живота на Иман - от раждането й през 1996 г. през първите й стъпки, моменти с баща й крал Абдула, както и крайчеца на булчинската рокля на Иман. "От мига, в който прегърнах момиченцето си, знаех, че животът ми няма да е същият", пише тя. "След седмица тя ще е булка. Скъпа Иман, щастлива съм за теб и съм горда с всичко, което си."