Когато говорим за кралско семейство, винаги си представяме британското. Европа обаче е богата на монархии, а бъдещите крале и кралици на Стария континент са доста колоритни. Като престолонаследничката на белгийския трон.

Белгийска принцеса Елизабет, Кралската военна академия и летният военен лагер, в който участва

Как тренира една принцеса в Кралската военна академия

Белгийската принцеса Елизабет и обучението й по патрулиране, ориентиране и лидерство

Принцеса Елизабет, дъщерята на крал Филип и кралица Матилде, навърши 21 години на 25 октомври. По този повод дворецът публикува два нови нейни портрета на официалните си профили в социалните медии.

На тях белгийската принцеса е доста по-различна от последните пъти, когато сме я виждали - по време на военното си обучение към кралската армия. За рождения си ден тя позира в женствена блуза с паднало рамо и златни обеци.

В момента Елизабет следва история и политика в Линкълн Колидж към Оксфордския университет в Англия. Обучението й започна миналата есен и ще продължи три години. Официално изявление на двореца обаче увери белгийците, че принцесата често ще се връща в родината си, докато следва, за да участва в обществения живот на страната.

Елизабет стана престолонаследничка през 2013 г., когато дядо й крал Албер Втори абдикира в полза на баща й Филип. Когато се възкачи на престола, тя ще стане първата кралица в историята на Белгия.