В последните дни решението на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат кралския двор е отново широко дискутирано. Причината е биографичната книга Finding Freedom, която е пълна с разкрития на близки и приятели на двойката и се опитва да даде отговор на въпроса какво ги е подтикнало да търсят щастието си надалеч.

Оказва се, че причината не е една конкретна, а по-скоро комплексна. И част от проблема на херцога и херцогинята на Съсекс е бил, че винаги са свирили втора цигулка. Често на официални събития техните места бяха на втория ред, а не рамо до рамо до "висшите" членове на кралския двор, сред които принцовете Уилям и Чарлз.

Хари и Меган винаги са уважавали йерархията в кралското семейство, но и често им е било трудно да осъществят свои собствени проекти именно защото някой по-висшестоящ от тях ще обяви свой или пък занимава на пътуване в чужбина. А на тях им е било казвано да изчакат, за да не отвличат вниманието.

Снимка 478240

Източник: Facebook / STYLE-TIPS.COM

Така херцогът и херцогинята са се почувствали обречени винаги да бъдат в сянката на някого другиго, без особена възможност да изпъкнат с делата си. А ентусиазмът им да допринесат към общото благо често е бил попарван, предава Daily Mail.

Това твърдение изглежда сравнително правдоподобно, за сметка на друго, което е способно да доведе до нов разрив в отношенията между Уилям, Чарлз и Хари. Според книгата, херцогът на Съсекс е останал дълбоко разочарован от своя баща, осъзнавайки, че за него по-важен е публичният му образ, а не връзката между родител и дете. Чарлз също така много се е влияел от това какво казват другите и какво е публичното мнение за Меган и за връзката им.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо наистина се стигна до Мегзит

Причината Хари и Меган да загърбят кралския живот

Какво имат сега, което нямаха преди

Съдейки по поведението на бащата на Хари на сватбата му с Меган, както и по жеста му да покрие разходите по първата им година живот извън кралския двор, сме по-склонни да не вярваме на подобни предположения. А херцогът и херцогинята се разграничават от всичко, написано в книгата.